Echtscheiding

Bij echtscheiding, scheiden de kinderen mee. Het is niet alleen voor de ouders, maar ook voor de meeste kinderen een ingrijpende gebeurtenis, hoe goed voorbereid ook. Het vertrouwde leven staat op zijn kop. Het kan veel verschillende en intense gevoelens bij u en bij uw kinderen oproepen. Gevoelens als boosheid, machte¬loosheid, verdriet, opluchting, on¬zekerheid, verwarring, angst en schuld.

Voor kinderen is het vaak helpend om (iets van) deze gevoelens te uiten, maar ze vinden het soms lastig om hier thuis over te praten. Ze merken dat hun ouders zelf ook bezig zijn met de situatie en willen niet tot last zijn. En……. ze willen ook geen partij trekken. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat aandacht voor de gevoelens van kinderen over de scheiding belangrijk is voor een gezonde ontwikkeling.

Beseffen dat andere kinderen in een vergelijkbare situatie zitten kan prettig zijn. Binnen onze praktijk is Wendy van Creij KIES-coach. KIES staat voor Kinderen In EchtscheidingsSituaties.  Kinderen kunnen bij haar terecht als zij ‘lijden’ onder de scheiding. Bij voldoende aanmelding kunnen er groepjes gevormd worden, maar ook individueel biedt de KIES-coach  kinderen de mogelijkheid ervaringen en gevoelens te delen; kunnen kinderen geholpen worden met de gevolgen van de scheiding om te leren gaan; kan de KIES-coach hun zelfvertrouwen, veerkracht en weerbaarheid versterken; biedt KIES diverse werkvormen als spel, creatieve activiteiten en gesprek; geeft de KIES-coach kinderen op hun eigen niveau ruimte voor wat hen bezig houdt. Scholen of Samenwerkingsverbanden kunnen onze KIES-coach ook inhuren voor het geven van een training aan een groepje kinderen.

Reacties gesloten